Stichting KattenDorp

Stichting Kattendorp Harfsen

Huisvestiging

Gepubliceerd op 14 May 2019

Kattendorp heeft ruimte voor 200 katten.

De bij ons inwonende dieren hebben de beschikking over een ruim binnenverblijf en ruime tot zeer ruime buitenrennen. De norm die we ons gesteld hebben en die uit ervaring blijkt te werken is dat er per inwoner 20 vierkante meter leefruimte moet zijn

De stichting beschikt over 4 afzonderlijke verblijven. 

1. De "Varkensschuur"

De voormalige varkensschuur van de boerderij is ingericht als quarantaine opvang en ziekenboeg. Tevens worden hier de nieuwkomers opgevangen om aan de situatie en omgeving te wennen en om vertrouwd te raken met het kattenluikje en de kattentoiletten. Het aantal dieren hier is sterk wisselend maar bij een constante situatie, dat wil          zeggen bij een maximale bezetting en geen verloop in het aantal, is hier plaats voor ongeveer 30 dieren

2. De "Witte ren"

De " Witte ren " ook wel genaamd nieuwe ren is het enige nieuwe gebouw van de stichting; hierin verblijven ongeveer 30 katten. In het buitenverblijf zijn 5 huisjes gebouwd die voorzien zijn van een dubbele laag stro.

3. De " Grote ren"

De  " Grote ren " is de ren die aan de boerderij is gekoppeld en als binnenverblijf werd de oude paardenstal omgebouwd als kattenverblijf; in deze ren die een oppervlakte heeft van 1100 vierkante meter is plaats voor 55 dieren. In deze ren is een apart overdekt " voederhuis " gebouwd opdat de dieren ook bij slechte weersomstandigheden buiten kunnen  eten en drinken. Ook hier zijn meerdere huisjes in de ren gemaakt, eveneens met een dikke laag stro.

4.  De "Bosren"

De voormalige kalverstal van de boerderij. De " Bosren " , de naam zegt het al, is de ren die het verst van de boerderij af ligt en bedoeld is voor katten met een hoge wildfactor; deze dieren hebben aanvankelijk niets met mensen en hebben in deze ren de kans om zich in alle rust terug te trekken in het struikgewas en de diverse buitenhuisjes. In deze ren is plaats voor 50 dieren. Aan de Bosren is vrij recent een grote overkapping geplaatst opdat de katten ook hier bij slechte weersomstandigheden buiten kunnen  eten en drinken.

Dan hebben we ook nog de oorspronkelijke " deel ",  van de boerderij, de plaats waar vroeger de koeien stonden. Op de deel, annex werkplaats, zijn diverse voorzieningen getroffen voor de " loslopers " , de katten die ondanks de voorzieningen van stroomdraden en afrasteringen toch nog weten te ontsnappen. Deze dieren zijn al   minimaal een aantal maanden op Kattendorp en hebben meestal niet meer de behoefte om weg te lopen. 

Omdat dit nou eenmaal niet te voorkomen is hebben we de buitendeur van de werkplaats voorzien van een kattenluikje zodat de dieren vrij in en uit kunnen lopen.

Op diverse plaatsen op het terrein zijn zogenaamde Mcdrives gemaakt, plaatsen met een tafel en een overdekking waar de loslopers kunnen eten en schuilen. Verder zijn er op Kattendorp legio plaatsen waar de katten kunnen schuilen en slapen waaronder de oude paardenstal, de nieuwe paardenstal en nog diverse andere locaties.

De ziekenboeg

Hier worden de zieke katten verzorgd. Ze kunnen in afzonderlijke kooien worden   gezet en meerdere keren per dag wordt gecontroleerd hoe het met ze gaat en of ze eventueel door de dierenarts gezien moeten worden.

Quarantaine

Kattendorp beschikt over 3 binnenverblijven die afgesloten zijn of kunnen worden en waar we indien nodig een of meerdere groepjes katten kunnen afzonderen van de rest van de kattendorpkatten, dit in verband met afkomst van de dieren of het vermoeden van ziektes e.d. om de andere katten te beschermen tegen besmetting.


© Stichting KattenDorp 2021